Alles wat je wil weten over Maislampen of Cornbulbs

2018-10-10

Maïslampen worden ook wel cornbulbs of LED-retrofits genoemd. Ze zijn erg nuttig en worden voor vele doeleinden gebruikt. Er zijn allerlei formaten maislampen. Deze lampen zijn ontworpen om metaalhalide en hogedruk natriumlampen te vervangen (HID lampen). Ze zijn veel energiezuiniger, blijven hun helderheid behouden en gaan veel langer mee.

Wat is een Maislamp?

Bij een maïslamp zijn licht emitterende diodes (LED’s) samengevoegd op een metalen constructie. Deze lampen worden vaak maïslampen genoemd omdat de gele LED’s op maiskorrels lijken. Deze lampen hebben een grote stralingshoek van 360˚, waardoor ze in staat zijn een grote ruimte in 1 keer te verlichten.

Welke ruimtes zijn geschikt voor Cornlampen?

De LED Cornbulb wordt gebruikt voor heel veel verschillende doeleinden. Zo kun je deze lamp bijvoorbeeld gebruiken als highbay lamp in een magazijn. Ook veel straatlantaarns zijn al uitgerust met deze maislampjes. Ze kunnen de gewone lampen met hoge wattage perfect vervangen. Als de LED lamp wordt gebruikt ter vervanging van HWL-, UHP-, HPL-, HQL- en HSB-lampen, moet de ballast in het armatuur worden verwijderd. Hij kan dan direct op de netspanning van 230V AC worden aangesloten.

Waarvoor zijn Maislampen handig?

Omdat deze Maislampen het licht helemaal rondom verspreiden is deze lamp ideaal om te gebruiken bij het klussen, voor schilders of stukadoorwerkzaamheden. Voor deze werkzaamheden is goede verlichting essentieel. Er worden zelfs maislampjes gebruikt in straatlantaarns. Er zijn ook kleine cornbulbs voor cilinderlampen of afzuigkappen te koop.

Een aantal maislampen uit ons assortiment toegelicht:

Artikel 2400411:

Deze led-maislamp heeft een helderheid van maar liefst 2750 lumen en een verbruik van 22W. Dit is een verbruik van 125LM/W. Een zeer energiezuinige lamp. Deze bulb heeft een neutraal witte kleur (4000K) en een afmeting van 60*180mm. De lamp heeft een levensduur van maar liefst 50.000 uur. Het grote voordeel van deze lamp is dat hij in 2 verschillende fittingen past (een grote fitting en een extra grote fitting). Standaard kan deze lamp in een E27 fitting gebruikt worden, maar met de bijgeleverde adapter past hij ook in een E40 fitting.

Artikel 2400413:

Een zeer energiezuinige ledlamp met een lichtopbrengst van 125 LM/W. Het totale aantal lumen is 4500 bij een verbruik van 36W. Net als de andere maislamp is deze lamp ook uitgerust met een adapter voor een E27 en een E40 fitting. De afmeting van deze lamp is 95*210mm.

Artikel 2400415:

Nog een maislamp met mogelijkheid voor een E27 en E40 fitting is deze lamp. Deze lamp heeft dezelfde kenmerken als de andere lampen maar heeft een totale lichtopbrengst van 6750 Lumen bij een verbruik van 54W. Deze lamp heeft een afmeting van 95*260mm.

Artikel 2400417:

Tot slot hebben wij nog een cornbulb in ons assortiment die alleen op een E40 fitting past. Met een afmeting van 140*245mm, een helderheid van 12500 lumen en een verbruik van 100W.

We hebben ook kleinere maislampjes in ons assortiment, met grote fitting, kleine fitting of speciale fitting.

Flyer cornbulbs